Băișanu, la Antena 3: E nevoie de referendum pentru a se clarifica cine conduce țara pentru că sistemul semi-prezidențial nu e nici cal, nici măgar și cât timp ne jucăm de-a cearta între Parlament, președinte și Guvern nu vom reuși să facem niciodată nimic


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni la Antena 3 în emisiunea 100 de minute că este nevoie de un referendum național de modificare a Constituției prin care să se stabilească cine conduce țara întrucât acum, sistemul semi-prezidențial, „nu e nici cal, nici măgar”.

Băișanu a explicat că în Statele Unite se știe clar că președintele are puteri maxime. „El numește, el face, el desface”, a spus deputatul care a adăugat că în Germania cancelarul e cel care conduce, iar președintele e onorific.

„În România suntem pestriți, suntem dalmațieni, suntem semi-prezidențiali. Eu cred că e nevoie de un referenum național pentru schimbarea Constituției și stabilirea unei direcții clare în ceea ce privește viitoarea formă de organizare a conducerii României”, a spus Alexandru Băișanu.

El consideră că în acel moment vor fi așezate lucrurile pe toate palierele.

„Atâta vreme cât o să ne jucăm de-a guvernul și de-a președintele, de-a cearta între Parlament și președinte, între președinte și Guvern nu vom reuși să facem niciodată nimic”, a mai declarat deputatul sucevean.

El a subliniat că ALDE este partea liberală din actualul  guvern și că acest partid este interesat să ducă spre progres România și nu invers.

 

 


Intră acum și în grupul de